Påsktårta, maräng och lemoncurd

Allmänt

 

 

 

Recept

Marängbotten
Ingredienser
8 st äggvitor
3 dl strösocker
2 msk majsstärkelse
2 tsk ättikasprit

Gör så här
1. Sätt ugnen på 140 grader.
2. Vispa äggvitorna tills de blir ett skum, vispa i resten av ingredienserna.
3. Dela upp smeten på 2 plåtar med bakplåtspapper, forma till cirklar.
4. Grädda i ugnen ca 1.5 timmar.

Lemoncurd
Ingredienser
2 st citroner
2 äggulor
1 ägg
2 dl strösocker
100 g vatten

Gör så här
1. Finriv skalet från citronerna och pressa ut saften i en skål.
2. Vispa ihop äggulorna, ägget och sockret pösigt i en skål. Tillsätt citronskal och juice. Placera skålen över ett vattenbad och rör tills det har tjocknat. Ca 15 minuter.
3. Tillsätt smöret i bitar under omrörning och blanda tills de smält. Låt svalna och ställ in i kylskåpet tills det ska bres på tårtan.

Godisägg på tårtan
Ingredienser
3 st kinderägg
50 g vit choklad
1 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
1 ägg

Gör så här
1. Smält den vita chokladen. Ställ sedan för att svalna en stund.
2. Vispa grädden, vaniljsocker och ägg, grädden ska va fast men ändå ganska lös.
3. Tillsätt den vita chokladen och blanda ihop ordentligt.
4. Dela kinderäggen på mitten och fyll med moussen. Ställ i kylskåp minst en timme. Lägg sedan lite Lemoncurd i mitten som en äggula.


Tårtan
2 marängbottnar
Lemoncurd
2 dl grädde
Riven choklad
Godisägg

Gör så här
1. Gör iordning marängbottnar först.
2. Gör iordning godisäggen.
3. Gör iordning Lemoncurd.
4. Vispa grädden.
5. Dekorera som du själv vill eller som jag gjort uppe på bilden.

Kommentera inlägget här: