Sirapsbröd

Allmänt

 

 

 

 

 

Recept

Ingredienser

25 g jäst

3.5 dl mjölk

1 tsk salt

50 g smör

0.75 dl sirap

9 dl vetemjöl

Sesamfrön

 

Gör så här

1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt fingervarm mjölk. (värm i kastrull) Rör om tills jästen smält.

2. Tillsätt salt, smör och sirap och blanda. Tillsätt sedan mjölet lite i taget och blanda. Knåda sedan degen i några minuter.

3. Låt jäsa i 45 minuter under bakduk.

4. Lägg ned degen i en brödform med bakplåtspapper, tryck ned lite sesamfrön och häll på lite mjöl.

5. Låt jäsa 30 minuter under bakduk.

6. Sätt ugnen på 180 grader.

7. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Ta ur formen och låt svalna 

 

Kommentera inlägget här: