Vegansk key lime pie

Allmänt

 

 
 

 

Recept
Ingredienser
200 g degistivekex
100 g kokosolja
50 g mjölk fritt smör
2 st lime
2 dl socker
0.5 dl majsstärkelse
3 dl sojamjölk

Topping
1.5 dl vispbar sojagrädde
1 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
Hallon

Gör så här
1. Lägg degistivekex i en påse och tryck med en kavel tills de är krossade.
2. Smält kokosolja i en kastrull och tillsätt degistivekex.
3. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
4. Ställ in i kylskåpet.
5. Riv skalet från limen och lägg i en kastrull, pressa sedan ut saften från dem i kastrullen.
5. Tillsätt socker och majsstärkelse och låt koka upp under omrörning.
6. Tillsätt smöret i tärningar och sojamjölken och låt sjuda tills det tjocknar i några minuter.
7. Häll krämen över botten och ställ in i kylskåpet minst 4 timmar.

Topping
1. Vispa ihop grädde, florsocker och vaniljsocker.
2. Toppa pajen med lite hallon och servera med grädden till.

Kommentera inlägget här: