Kanel och vaniljbullar

Allmänt

 

 

Recept

Ingredienser
25 st
25 g jäst (ett halvt paket)
2.5 dl mjölk
75 g smör
1 dl socker
1 tsk salt
2 tsk kardemumma
Ca 7 dl vetemjöl
Fyllning:
100 g smör
0.75 dl socker

Kanelbullar:
0.5 dl farinsocker
1 msk kanel
Vaniljbullar:
1 msk vanilj

Pensling:
ägg, pärlsocker

Gör så här

1. Smula jäst i en skål. Värm mjölken till 37 grader och häll den över jästen. Rör tills det lösts upp.
2. Tillsätt smör, socker, salt, kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl, i maskin 10 minuter eller 15 minuter för hand. Låt degen vila i 15 minuter.
3. Gör fyllningen: Rör ihop smör och socker socker. Dela upp på hälften och smaksätt med kanel och vanilj. Eller gör dubbelt av en smak.
4. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två bitar.
5. Kavla ut varje bit till en avlång platta, bred på fyllning. Vik långsidan till långsidan, skär i bitar. Snurra bitarna och gör en knut av dom.
6. Lägg bullarna i formar. Låt jäsa i ca 1 timme.
7. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker och grädda mitt i ugnen i 225 grader, 10 minuter.

Kommentera inlägget här: