

Recept
Ingredienser:
1,5 dl kakao
3 dl mjölk
3 dl socker
225 g rumsvarmt smör
3 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
Glasyr
50 g smör
0,5 dl kaffe
1 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1.5 dl florsocker
0.5 dl kokosflingor
Gör så här:
1. Blanda kakao, mjölk och sockret i en kastrull och låt detta koka upp. Dra av från plattan och låt svalna.
2. Sätt ugnen på 175 grader, smörj och bröda kanterna på en springform på ca 24 cm i diameter.
3. Vispa ned smör i kastrullen.
4. Vispa ner ett ägg i taget.
5. Blanda mjöl, bakpulver och salt och ha ner det i smeten. Rör om tills allt är välblandat.
6. Fyll formen med smeten och grädda mitt i ugnen i ca 30-40 minuter. Känn med en sticka så att kakan är klar.
7. Låt kakan svalna i formen innan du tar av springformen. Skär eventuellt bort ojämnheter på toppen av kakan.
8. Smält smöret i en kastrull, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda väl. Bred glasyren över kakan och strö över kokosflingor.