Marsipantårta med chokladbotten och hallonmousse

Allmänt

 

 

 

Ingredienser
Chokladbotten:
3 ägg
3 dl strösocker
1 dl varmt vatten
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
½ dl kakao
2 ½ dl vetemjöl

Gör så här
1. Sätt ugnen på 180 grader. Klä en form, ca 24 cm i diameter med bakplåtspapper.
2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke.
3. Rör ner det varma vattnet.
4. Blanda bakpulver, vaniljsocker, kakao och vetemjöl och rör ner det i äggsmeten. Häll ner smeten i formen.
7. Grädda kakan längst ner i ugnen i 46–48 min. Låt den kallna i formen.
8. Skär bottnen i 3 delar/bottnar med en vass kniv.

Hallonmousse:

Ingredienser

250 gram hallon
0,75 dl socker
200 gram philadelphia
1,5 dl vispgrädde

Gör så här

1. Mixa hallon till en puré med socker. Vispa grädden fast.
2. Blanda hallonen med philadelphia. Vänd försiktigt ner grädden. Låt stå i kylen ett tag innan användning.

På tårtan:

2 dl grädde
Marsipan
Florsocker

Gör så här
1. Bre grädde över hela tårtan.
2. Strö potatismjöl på bänken, lägg på marsipanen och kavla ut. (Gör den lite större än själva tårtan)
3. Lägg över locket och strö på lite florsocker och dekorera som du själv vill.

Kommentera inlägget här: