Cakepops (tigerkaka)

Allmänt
 

15 st tid: Ca 1 timme
Recept
Ingredienser
300 g tigerkaka (recept finns nedanför)
100 g philadelphiaost
200 g blockchoklad (vit, mjölk eller mörk)
-träsugrör
-strössel

Gör så här
1. Mosa tigerkaka i en bunke och tillsätt philadelphiaost och blanda till en slät smet.
2. Rulla lika stora bitar av bollarna och lägg på ett bakplåtspapper i en form och ställ in dem i frysen minst 30 minuter. (jag använde en våg och tog 25 g till varje boll. Då blir det ca 15 st).
3. Dela sugrören på mitten.
4. Smält en liten del av chokladen, ta ut bollarna ur frysen. Doppa ner en liten del av sugrören i chokladen och tryck in i bollarna.
5. Ställ i kylskåpet en stund, medan du smälter resten av chokladen. Låt den svalna innan du doppar ner hela bollarna. Snurra bollarna i luften en stund så att chokladen hinner torka lite, strössla lite om du vill, sätt sedan tillbaka dom på bakplåtspapper. Så slipper du chokladpölar under varje boll.
6. Ställ alla cakepops i kylskåpet tills det är dags att äta av dom.

Kommentera inlägget här: