


Recept
Ingredienser
Botten
3 st ägg
1.5 dl socker
0.75 dl potatismjöl
3 msk kakao
1 tsk pakpulver
Fyllning
150 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
Garnering
Ca 1 dl socker
Gör så här
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Vispa ägg och socker pösigt i några minuter.
3. Tillsätt de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
4. Bred ut smeten i en långpanna med pakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. Håll koll för det går snabbt.
5. Lägg ut ett bakplåtspapper på bänken och strö över socker.
6. Lägg över kakan på sockret och dra bort pappret över, ta en blöt trasa till hjälp på pappret om det har fastnat. Låt kakan ligga och svalna.
7. Fyllning: Vispa ihop ingredienserna poröst och bred sedan ut fyllningen över kakan. Linda in i plastfolie och förvara i kylskåp.