Kardemummabullar

Allmänt
 

Tid: ca 1 timme 30 minuter
Recept för 30 bullar

Ingredienser
50 g jäst
150 g smör
5 dl mjölk
1 tsk salt
1 dl strösocker
2 tsk kardemumma
16 dl vetemjöl

Fyllning
150 g smör
1 dl socker
1 msk kardemumma

Garnering
1 ägg
Pärlsocker

Gör så här
1. Smula jästen i en bunke.
2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken och värm upp till 37 grader. Häll över jästen och vispa tills jästen lösts upp.
3. Tillsätt de torra ingredienserna och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under en bakbuk ca 30 minuter.
4. Sätt ugnen på 225 grader.
5. Smält smöret till fyllningen, ta bort kastrullen från plattan och ha i socker och kardemumma.
6. Dela degen på 2 och kavla ut till rektanglar. Fördela fyllningen jämt på båda.
7. Vik över degen från långsida till långsida. Skär i ca 1.5 cm remsor, snurra dom och knyt ihop. Lägg på plåtar med bakplåtspapper.
8. Låt jäsa under bakduk igen ca 30 minuter igen. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker.
9. Grädda i mitten av ugnen ca 8-10 minuter. Låt svalna på galler.

Kommentera inlägget här: