


Recept
Ingredienser
Pajskal
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten
Fyllning
2 st kycklingbröstfileer
Smör
0.5 tsk salt
1 paprika
2 dl Creme fraiche
3 krm paprikapulver
3 st ägg
2 dl riven ost
Gör så här
1. Blanda ihop mjöl med smöret till en grynig massa.
2. Tillsätt vattnet och blanda ihop till en smidig deg.
3. Tryck ut degen i en form (ca 23 cm i diameter), och nagga med en gaffel.
4. Ställ in i kylskåpet ca 30 minuter.
5. Sätt ugnen på 200 grader.
6. Skär kycklingen i bitar och stek i en stekpanna en stund, krydda med salt. Låt svalna lite.
7. Kärna ur paprikan och hacka den i mellanstora bitar.
8. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
9. Blanda Creme fraiche med paprikapulver, tillsätt kyckling, paprika, ägg och hälften av osten, och blanda ihop.
10. Fördela fyllningen i pajskalet och strö över resten av osten.
11. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter.