Rice krispies tårta

Allmänt

 

 
Recept botten

 

Ingredienser
6 st äggvitor
4 dl socker
5 dl rice krispies

Fyllning
6 st äggulor
1.5 dl socker
2 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
75 g smör

På tårtan
3 dl vispad grädde
Ex. Jordgubbar, hallon, blåbär
Riven eller smält choklad

Gör så här
Om du vill göra en stor i en hel långpanna så gör du 2 bottnar och dubbel Fyllning. Annars delar du en botten på halva och lägger ihop med fyllningen. Jag gjorde både och.
Botten
1. Sätt ugnen på 125 grader.
2. Vispa äggvitorna en stund, tillsätt sedan socker och vispa tills det går att vända bunken upp och ned. (vispa gärna i en rostfri bunke och se till att allt du använder är helt torrt.
3. Rör ned Rice krispies.
4. Fördela smeten jämt i en långpanna.
5. Grädda mitt i ugnen ca 1 h o 15 min.
6. Låt kallna på galler.

Fyllning
1. Lägg ihop alla ingredienser förutom smör i en kastrull.
2. Sätt på platta med låg värme och låt fyllningen sjuda tills den tjocknat. (viktigt att röra hela tiden så att det inte bränns)
3. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner smöret i små klickar. Låt fyllningen kallna innan du har på den på botten.

Kommentera inlägget här: