Vinbärsbullar

Allmänt

 

 

 

Recept för 20 st         ca 1 h 30 min
Ingredienser

Degen
1 dl grädde
1 dl mjölk
25 g jäst
75 g smör
3 msk socker
1 ägg
8 dl mjöl

Fyllning
1 dl röda vinbär
0.75 dl syltsocker
1 msk vaniljsocker

Servering
Smält smör
Socker

Gör så här
Fyllningen
1. Lägg ingredienserna till fyllningen i en kastrull, lått koka upp och stå och puttra ca 5 minuter.
2. Ta av från plattan och låt svalna, ställ i kylskåp medan du förbereder degen.
Degen
1. Värm mjölk och grädde till 37 grader.
2. Smula ner jästen i en bunke och häll över lite av vätskan. Blanda tills jästen lösts upp.
3. Vispa smör och socker i degbunken. Tillsätt ägg, resten av vätskan och jästen.
4. Häll i mjöl, lite i taget samtidigt som du arbetar degen till en smidig deg.
5. Låt jäsa under en bakduk ca 30 minuter.
6. Kavla ut degen på en bakbänk, ta sedan ut 20 lika stora bitar med hjälp av ett mått. (t.ex ett glas).
7. Lägg på ca en tsk sylt i varje bulle och nyp ihop bullarna och vänd den uppochned. Så det du nypit åt kommer underst. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
8. Låt jäsa under bakduk ytterligare ca 30 minuter.
9. Sätt ugnen på 200 grader.
10. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 10 minuter. (men ha koll så de inte bränns).
11. Vid servering doppa bullarna i smält smör och sedan i socker.

Kommentera inlägget här: